Xham elektrokromik

Përshkrim i shkurtër:

Xhami elektrokromik (i njohur ndryshe si xhami i zgjuar ose xhami dinamik) është një xham i lyer elektronikisht i përdorur për dritare, dritare, fasada dhe mure perde.Xhami elektrokromik, i cili mund të kontrollohet drejtpërdrejt nga banorët e ndërtesave, është i famshëm për përmirësimin e komoditetit të banorëve, maksimizimin e aksesit në dritën e ditës dhe pamjet e jashtme, reduktimin e kostove të energjisë dhe sigurimin e arkitektëve me më shumë liri projektimi.


Detajet e produktit

Etiketat e produktit

ec xhami

1. Çfarë është xhami elektrokromik

Xhami elektrokromik (i njohur ndryshe si xhami i zgjuar ose xhami dinamik) është një xham i lyer elektronikisht i përdorur për dritare, dritare, fasada dhe mure perde.Xhami elektrokromik, i cili mund të kontrollohet drejtpërdrejt nga banorët e ndërtesave, është i famshëm për përmirësimin e komoditetit të banorëve, maksimizimin e aksesit në dritën e ditës dhe pamjet e jashtme, reduktimin e kostove të energjisë dhe sigurimin e arkitektëve me më shumë liri projektimi.

2. Përfitimet dhe veçoritë e xhamit EC

Xhami elektrokromik është një zgjidhje inteligjente për ndërtesat në të cilat kontrolli diellor është një sfidë, duke përfshirë mjediset e klasave, objektet e kujdesit shëndetësor, zyrat tregtare, hapësirat e shitjes me pakicë, muzetë dhe institucionet kulturore.Hapësirat e brendshme me një atrium ose çatitë përfitojnë gjithashtu nga xhami i zgjuar.Yongyu Glass ka përfunduar disa instalime për të siguruar kontrollin diellor në këta sektorë, duke mbrojtur banorët nga nxehtësia dhe shkëlqimi.Xhami elektrokromik ruan aksesin në dritën e ditës dhe pamjet e jashtme, të lidhura me të mësuarit më të shpejtë dhe normat e rikuperimit të pacientit, përmirësimin e mirëqenies emocionale, rritjen e produktivitetit dhe uljen e mungesës së punonjësve.

Xhami elektrokromik ofron një shumëllojshmëri opsionesh kontrolli.Me algoritmet e avancuara të pronarit të Yongyu Glass, përdoruesit mund të përdorin cilësimet e kontrollit automatik për të menaxhuar dritën, shkëlqimin, përdorimin e energjisë dhe paraqitjen e ngjyrave.Kontrollet gjithashtu mund të integrohen në një sistem ekzistues të automatizimit të ndërtesave.Për përdoruesit që dëshirojnë më shumë kontroll, ai mund të anashkalohet manualisht duke përdorur një panel muri, duke i lejuar përdoruesit të ndryshojë ngjyrën e xhamit.Përdoruesit mund të ndryshojnë gjithashtu nivelin e ngjyrosjes përmes aplikacionit celular.

Përveç kësaj, ne i ndihmojmë pronarët e ndërtesave të arrijnë qëllimet e tyre të qëndrueshmërisë përmes ruajtjes së energjisë.Duke maksimizuar energjinë diellore dhe duke minimizuar nxehtësinë dhe shkëlqimin, pronarët e ndërtesave mund të arrijnë kursime në kosto gjatë ciklit jetësor të ndërtesës duke reduktuar ngarkesën e përgjithshme të energjisë me 20 përqind dhe kërkesën maksimale për energji deri në 26 përqind.Megjithatë, jo vetëm që përfitojnë pronarët dhe banorët e ndërtesave – por arkitektëve u jepet gjithashtu liria për të projektuar pa pasur nevojë për blinda dhe pajisje të tjera hijezuese që rrëmojnë pjesën e jashtme të ndërtesës.

3. Si funksionon lustrimi elektrokromik?

Veshja elektrokromatike përbëhet nga pesë shtresa më të imta se një e 50-ta e trashësisë së një floku të vetëm njeriu.Pas aplikimit të veshjeve, ai prodhohet në njësitë e xhamit izolues të standardeve të industrisë (IGU), të cilat mund të instalohen në korniza të furnizuara nga partnerët e dritareve, xhamit dhe murit të perdes së kompanisë ose nga furnizuesi i preferuar i xhamit të klientit.

Ngjyra e xhamit elektrokromik kontrollohet nga voltazhi i aplikuar në xhami.Aplikimi i një tensioni të ulët të energjisë elektrike errëson veshjen pasi jonet e litiumit dhe elektronet transferohen nga një shtresë elektrokrome në tjetrën.Heqja e tensionit dhe ndryshimi i polaritetit të tij, bën që jonet dhe elektronet të kthehen në shtresat e tyre origjinale, duke bërë që xhami të ndriçohet dhe të kthehet në gjendjen e tij të pastër.

Pesë shtresat e veshjes elektrokromatike përfshijnë dy shtresa të përçuesve transparentë (TC);një shtresë elektrokrome (EC) e vendosur ndërmjet dy shtresave TC;përcjellësi i joneve (IC);dhe elektroda kundër (CE).Aplikimi i një tensioni pozitiv në përcjellësin transparent në kontakt me elektrodën e kundërt shkakton që jonet e litiumit të jenë

Shtyhet nëpër përçuesin jonik dhe futet në shtresën elektrokromatike.Njëkohësisht, një elektron kompensues i ngarkesës nxirret nga elektroda kundër, rrjedh rreth qarkut të jashtëm dhe futet në shtresën elektrokromatike.

Për shkak të mbështetjes së xhamit elektrokromatik në energjinë elektrike të tensionit të ulët, nevojitet më pak energji elektrike për të përdorur 2000 metra katrorë xhami EC sesa për të fuqizuar një llambë të vetme 60 vat.Maksimizimi i dritës së ditës përmes përdorimit strategjik të xhamit inteligjent mund të zvogëlojë varësinë e një ndërtese në ndriçimin artificial.

4. Të dhënat teknike

微信图片_20220526162230
微信图片_20220526162237

  • E mëparshme:
  • Tjetër:

  • Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni