Вакуумско стакло

Краток опис:

Концептот за вакуумско изолирано стакло доаѓа од конфигурацијата со истите принципи како и колбата Dewar.
Вакуумот го елиминира преносот на топлина помеѓу двата стаклени листови поради спроводливоста и конвекцијата на гасови, а еден или два внатрешни проѕирни стаклени листови со облоги со ниска емисија го намалуваат преносот на топлина на зрачење на ниско ниво.
Вакуумско изолираното стакло постигнува повисоко ниво на топлинска изолација од она на конвенционалното изолационо застаклување (IG Unit).


Детали за производот

Ознаки на производи

0407561887

Концептот за вакуумско изолирано стакло доаѓа од конфигурацијата со истите принципи како и колбата Dewar.

Вакуумот го елиминира преносот на топлина помеѓу двата стаклени листови поради спроводливоста и конвекцијата на гасови, а еден или два внатрешни проѕирни стаклени листови со облоги со ниска емисија го намалуваат преносот на топлина на зрачење на ниско ниво.Првиот ВИГ во светот беше иновиран во 1993 година на Универзитетот во Сиднеј, Австралија.VIG постигнува повисока топлинска изолација од конвенционалното изолационо застаклување (IG Unit).

Главните придобивки од VIG

1) Топлинска изолација

Вакуумскиот јаз значително ја намалува спроводливоста и конвекцијата, а облогата со низок Е го намалува зрачењето.Само еден лист стакло со низок Е овозможува повеќе природна светлина во зградата.Температурата на VIG застаклувањето кон внатрешноста е блиску до собната температура, што е поудобно.

2) Звучна изолација

Звукот не може да се пренесе во вакуум.VIG стаклата значително ги подобрија перформансите на акустичкото слабеење на прозорците и фасадите.VIG може подобро да ги намали звуците со средна и ниска фреквенција, како што се патниот сообраќај и доживотната бучава.

 

Вакуумско стакло наспроти изолирано стакло

3) Полесни и потенки

VIG е многу потенок од единицата IG со воздушен простор наместо вакуумски јаз од 0,1-0,2 mm.Кога се нанесува на зграда, прозорецот со VIG е многу потенок и полесен од оној со IG единицата.VIG е полесен и поефикасен од тројното застаклување за намалување на U-факторот на прозорецот, особено за пасивни куќи и згради со нула енергија.За реставрација на згради и замена на стакло, потенкиот VIG го претпочитаат сопствениците на стари згради, бидејќи има повисоки перформанси, заштеда на енергија и издржливост.

4) Подолг живот

Теоретскиот век на нашиот VIG е 50 години, а очекуваниот животен век може да достигне 30 години, приближувајќи се на животниот век на материјалите на рамката од вратите, прозорците и завесите.

1710144628728

  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја