Стакло со високи перформанси U Профил/Систем за стакло со канал U

Краток опис:


Детали за производот

Ознаки на производи

mmexport1583846478762

Основни информации

Стаклото U профил или наречено U канал стакло потекнува од Австрија.Исто така, се произведува повеќе од 35 години во Германија.Како еден од типичните материјали што се користат во големи градежни проекти, стаклото од профилот U се применува нашироко во Европа и Америка.Апликацијата за U профил стакло во Кина датира од 1990-тите.И сега многу области во Кина го користат за нејзиниот меѓународен дизајн тренд.
 
Стаклото на U профил е еден вид очила за лиење.Тоа е напредок во формирањето во печката за топење со компјутерска контрола што и овозможува да одржува одличен квалитет и прецизност.Неговата висока механичка сила му овозможува да се прицврсти на високи згради и други згради на кои им е потребно добро осветлување.И ова може да ги спаси зградите од дополнителна вертикална и хоризонтална основа.Стаклото од U профил се карактеризира со добро осветлување, топлинска изолација и зачувување, звучна изолација и заштита од бучава - тоа е едно од новите типови еколошки и економични очила.

Дневно осветлување: ја дифузира светлината и го минимизира отсјајот
Термички перформанси: опсег на U-вредност = 0,49 до 0,19
Големи распони: стаклени ѕидови со неограничени ширини и висини до 12 метри.
Елеганција: агли од стакло до стакло и серпентина облини
Бесшевни: Не се потребни вертикални метални потпори
Лесно: стакло од U профил со дебелина од 7 мм е лесно за ракување
Unitized Options: Побрза инсталација
Приспособлив: за беспрекорно врзување во видните области, менување на височините и рамнините

Технички спецификации

Серии Серија K60系列K60
U prefole стакло P23/60/7 P26/60/7 P33/60/7
Ширина на лице (w) mm 232 мм 262 мм 331 мм
Ширина на лице (w) инчи 9-1/8" 10-5/16" 13-1/32"
Висина на прирабница (h) mm 60 мм 60 мм 60 мм
Висина на прирабница (h) инчи 2-3/8" 2-3/8" 2-3/8"
Дебелина на стакло (t) mm 7 мм 7 мм 7 мм
Апликација за дебелина на стакло.инчи .28" .28" .28"
Максимална должина (L) mm 7000 мм 7000 мм 7000 мм
Максимална должина (L) инчи 276" 276" 276"
Тежина (еднослојна) KG/кв.м 25.43 24.5 23.43
Тежина (еднослојна) lbs/sq ft. 5.21 5.02 4.8
Стаклени текстури*      
504 Груба актерска екипа      
Јасно      
Мраз      
Пиколо      

* Забелешка: некои големини и текстури може да се ограничени во производството и да подлежат на подолго време.За големи проекти, со задоволство ќе разговараме за сопствени текстури и големини.

Тестирање на калење и топлинско впивање

Го започнавме процесот на калење за стакло од U профил до 20′ и конструиравме прилагодени печки за калење исклучиво за калење на тродимензионално стакло од U профил.Нивните машини, процедури и искуство даваат димензионално конзистентно стакло.

Каленото стакло од профилот LABER U е жарено каналско стакло кое претрпе втора термичка обработка во рерна за калење за да се зајакне стаклото и да се подигне компресијата до 10.000 psi или повеќе.Каленото стакло од U профил е три до четири пати посилно од жареното каналско стакло и се препознава по неговата шема на кршење - релативно мали, безопасни фрагменти.Овој феномен, наречен „сецкање на коцки“, значително ја намалува веројатноста за повреда на луѓето бидејќи нема назабени рабови или големи, остри парчиња.

Оптоварување на ветерот и отклонување
Единечно застаклено
    Гребено стакло    Калено стакло 
Дизајнерско оптоварување на ветерот lb/ft² Дизајн ветербрзина милји на час (приближно) Максимален распон @ оптоварување на ветрот Отклонување на средната точка @ Макс распон Максимален распон @ оптоварување на ветрот Отклонување на средната точка @ Макс распон
P23/60/7
15 75   14,1′ 0,67″   23′ 4,75 инчи
25 98 10,9′ 0,41   20,7′ 5,19"
30 108 10,0′ 0,34″   18,9′ 4,32"
45 133 8,1′ 0,23"   15,4′ 2,85 инчи
P26/60/7
15 75   13,4′ 0,61 инчи   23′ 5,22"
25 98   10,4′ 0,36"   19,6′ 4,68"
30 108   9,5′ 0,30 инчи   17,9′ 3,84"
45 133   7,7′ 0,20"   14,6′ 2,56 инчи
P33/60/7
15 75   12.0′ 0,78"   22,7′ 5,97 инчи
25 98   9,3′ 0,28"   17,5′ 3,52"
30 108   8,5′ 0,24″   16.0′ 3,02″
45 133   6,9′ 0,15″   13,1′ 2,00 инчи
Двојно застаклено
    Гребено стакло    Калено стакло 
Дизајнирање на оптоварување на ветерот lb/ft² Дизајнирајте ја брзината на ветерот mph (приближна)   Максимален распон @ оптоварување на ветрот Отклонување на средната точка @ Макс распон   Максимален распон @ оптоварување на ветрот Отклонување на средната точка @ Макс распон
P23/60/7
15 75   20,0′ 1,37"   23′ 2,37"
25 98   15,5′ 0,81"   23′ 3,96"
30 108   14,1′ 0,68″   23′ 4,75 инчи
45 133   11,5′ 0,45″   23′ 7,13"
P26/60/7
15 75   19.0′ 1,23"   23′ 2,61 инчи
25 98   14,7′ 0,74″   23′ 4,35 инчи
30 108   13,4′ 0,60 инчи   23′ 5,22"
45 133   10,9′ 0,38″   21,4′ 5,82"
P33/60/7P33/60/7
15 75   17.0′ 0,95 инчи   23′ 3,16"
25 98   13,1′ 0,56"   23′ 5,25 инчи
30 108   12.0′ 0,46″   22,7′ 6,32"
45 133   9,8′ 0,32″   18,5′ 4,02″

Приказ на производот

mmexport1585610040166 mmexport1585610042550 mmexport1585610044950
mmexport1585610047294 mmexport1585610049667

  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја