на Кина Фабрика и производители на стакло со ниско железо U профил/Систем за генерирање енергија од стакло со канали |Јонгју

Систем за генерирање на енергија со ниско железо U Profile Glass/U Channel Glass

Краток опис:


Детали за производот

Ознаки на производи

Основни информации

Стаклени градежни материјали за генерирање енергија од стакло со низок железен U профил (UBIPV) ги комбинираат предностите на градежното стакло од U профилот и системот за производство на соларна енергија за да промовира зелена заштита на животната средина и заштеда на енергија и намалување на емисиите.UBIPV и градот можат хармонично да се комбинираат за да го направат фотоволтаикот дел од човечкиот живот.Не само што е градежен материјал, туку може да постигне и цели за заштеда на енергија и генерирање енергија, а може и органски да се комбинира со LED завеси, електрохромно стакло и интелигентни системи за контрола.За да се реализира зелената додадена вредност и високата додадена вредност на зградите и да се подобри севкупниот квалитет на зградите, UBIPV е развојна насока на зелените згради во иднина.

Стаклените градежни материјали за производство на електрична енергија од U профилот (UBIPV) можат да се склопат или модуларизираат, што ефикасно ги намалува структурните делови инсталирани во зградите и системите за производство на соларна енергија, ги намалува трошоците за материјали и трошоците за одржување на работна сила и ја подобрува практичноста и сеопфатната употребна вредност на зградите .

(UBIPV) физички својства

Механичка јачина: 700-900N/mm2;по калење>1800 N/mm2;

Тврдост на Мохс: 6-7

Модул на еластичност: 6000-7000 N/mm2;

Коефициент на линеарна експанзија (покачување на температурата 1 степен Целзиусов): 75-85×10-7;

Хемиска стабилност: 0,18mg;

Пропустливост: обична ситно-грануларна инсталација, супер бела еден ред 91%;инсталација со двоен ред 80%;

Коефициент на пренос на топлина: инсталација со еден ред <4,9 W/㎡·K, инсталација во дворед <2,35 W/㎡·K, двослојна инсталација по ламиниране <2 W/㎡·K;

Капацитет на звучна изолација: инсталација со еден ред намалена за 27db;инсталација со двоен ред намалена за 38db;монтажа на ламиниран дворед намалена за повеќе од 40 db;

Ограничување на отпорност на пожар: 0,75h;

Опсег на апликација

Стаклените градежни материјали за производство на електрична енергија од U профилот може да се користат нашироко во покриви на згради, градење ѕидови со звучна изолација на надворешните ѕидови, паметни автопати, профилирани покриви, паметни засолништа, паметни паркинзи, земјоделски шупи, покриви на вили, ѕидови на куќи и сончеви простории;

(UBIPV) Карактеристики

1) Висока јачина, производот има висока структурна цврстина и цврстина на материјалот, може да издржи повеќе од 100 кг / м2, не е лесно да се деформира и е отпорен на притисок од снег и град.Слично на каналната челична конструкција, таа е отпорна на притисок на ветерот и го избегнува пукањето на ќелијата.

2) Без рамка, без дефекти на PID.Дизајнот со R-агол на стаклото го спречува блокирањето на светлината од традиционалната рамка, го подобрува фотоволтаичниот напон наутро и навечер и го продолжува времето на работа на инверторот.

3) Може да се гази, нема потреба да патролирате по каналот.Инсталирањето на традиционалниот систем за производство на соларна енергија треба да резервира канали за инспекција и одржување.Стаклените градежни материјали за производство на електрична енергија во форма на буквата У може директно да се нагазат за инсталација и одржување, што го зголемува инсталираниот капацитет по единица површина за 50% во споредба со традиционалниот распоред на просторот.

4) Структура водоотпорна.Оригиналната структурна хидроизолација дополнително ги намалува трошоците за одржување и не бара расклопување и одржување во големи размери.Одржувањето после продажбата е едноставно и брзо.

5) Со сопствена засилена ребра структура, не е потребен држач за челична конструкција, заштедувајќи работна сила и материјали.Вкупната цена е споредлива со традиционалните стаклени завеси.

6) Повратот на инвестицијата е висок и просторот за создавање е голем.Стаклените градежни материјали во форма на буквата У што генерираат енергија може директно да се користат како надворешни заштитни згради, како што се покриви, изолациски слоеви и надворешни ѕидови.Еднократна инвестиција, приход од производство на електрична енергија над 30 години.

7) Самочистење.Со напредната технологија за самочистење, може автоматски да ја отстрани прашината до десет години, намалувајќи ги дневните трошоци за одржување.

8) Стабилен квалитет и долг рок на траење.Системот има гаранција од 5 години, а компонентите имаат гаранција од 10 години.Гарантира 90% номинална моќност во рок од 10 години и 80% номинална моќност во рок од 25 години.

9) Далечинско следење.Совладајте ја работната ситуација на соларниот систем во реално време.

10) Сопствена мувла за ламиниране, висока производна ефикасност.

Апликација

Апликација апликација 2 апликација 3

  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја