Калено стакло и Ламинирано стакло

  • Ламинирано стакло

    Ламинирано стакло

    Основни информации Ламинираното стакло е формирано како сендвич од 2 листови или повеќе пливачко стакло, меѓу кое се врзува заедно со цврст и термопластичен поливинил бутирал (PVB) меѓуслој под топлина и притисок и го извлекува воздухот, а потоа го става во висока -Парниот котел под притисок искористувајќи ги предностите на високата температура и високиот притисок за топење на преостанатата мала количина на воздух во облогата Спецификација Рамно ламинирано стакло Макс.големина:3000mm×1300mm Заоблено ламинирано стакло Заоблено калено лами...
  • Калено стакло

    Калено стакло

    Основни информации Каленото стакло е еден вид безбедно стакло што се произведува со загревање на рамното стакло до неговата точка на омекнување.Потоа на неговата површина се формира притисокот на притисок и наеднаш се лади површината рамномерно, така што напрегањето на притисок повторно се дистрибуира на стаклената површина додека напрегањето на затегнување постои на централниот слој на стаклото.Напрегањето на затегнување предизвикано од надворешниот притисок е противтежно со силниот притисок на притисок.Како резултат на тоа, безбедносните перформанси на стаклото се зголемуваат...