Фасадно/Завесно стакло

 • Вакуумско стакло

  Вакуумско стакло

  Концептот за вакуумско изолирано стакло доаѓа од конфигурацијата со истите принципи како и колбата Dewar.
  Вакуумот го елиминира преносот на топлина помеѓу двата стаклени листови поради спроводливоста и конвекцијата на гасови, а еден или два внатрешни проѕирни стаклени листови со облоги со ниска емисија го намалуваат преносот на топлина на зрачење на ниско ниво.
  Вакуумско изолираното стакло постигнува повисоко ниво на топлинска изолација од она на конвенционалното изолационо застаклување (IG Unit).

 • Електрохромно стакло

  Електрохромно стакло

  Електрохромното стакло (познато како паметно стакло или динамично стакло) е електронски затемнувачко стакло што се користи за прозорци, прозорци, фасади и завеси.Електрохромното стакло, кое може директно да се контролира од страна на станарите во зградата, е познато по подобрување на удобноста на станарите, максимизирање на пристапот до дневна светлина и поглед на отворено, намалување на трошоците за енергија и обезбедување на архитектите со поголема слобода во дизајнот.
 • Џамбо/преголемо безбедносно стакло

  Џамбо/преголемо безбедносно стакло

  Основни информации Yongyu Glass одговара на предизвиците на денешните архитекти кои обезбедуваат JUMBO / ПРЕГОЛЕМО монолитно калено, ламинирано, изолирано стакло (двојно и тројно застаклено) и стакло обложено со низок е до 15 метри (во зависност од составот на стаклото).Без разлика дали вашата потреба е за специфичен проект, обработено стакло или рефус пловечко стакло, ние нудиме испорака низ целиот свет по неверојатно конкурентни цени.Џамбо/преголемо безбедносно стакло Спецификации 1) Рамно калено стакло со единечен панел/рамно калено изолирано ...
 • Главни производи и спецификација

  Главни производи и спецификација

  Главно ние сме добри во:
  1) Безбедносно стакло U канал
  2) Заоблено калено стакло и заоблено ламинирано стакло;
  3) Безбедносно стакло со големина Џамбо
  4) Бронзено, светло сиво, темно сиво затемнети калено стакло
  5) Калено стакло со дебелина од 12/15/19 mm, проѕирно или ултра-чисто
  6) PDLC/SPD паметно стакло со високи перформанси
  7) ламинирано стакло од SGP овластено од Дупон
 • Заоблено сигурносно стакло/свиткано безбедносно стакло

  Заоблено сигурносно стакло/свиткано безбедносно стакло

  Основни информации Без разлика дали вашето свиткано, свиткано ламинирано или свиткано изолирано стакло е за безбедност, безбедност, акустика или термички перформанси, ние обезбедуваме производи со врвен квалитет и услуги за клиентите.Заоблено калено стакло/Свиткано калено стакло Достапно во многу големини, форми и бои Радиуси до 180 степени, повеќекратни радиуси, min R800mm, максимална должина на лак 3660mm, максимална висина 12 метри Проѕирни, затемнети бронзени, сиви, зелени или сини очила Заоблени ламинирани стакло/Свиткано ламинирано стакло Достапно во разновидни в...
 • Ламинирано стакло

  Ламинирано стакло

  Основни информации Ламинираното стакло е формирано како сендвич од 2 листови или повеќе пливачко стакло, меѓу кое се врзува заедно со цврст и термопластичен поливинил бутирал (PVB) меѓуслој под топлина и притисок и го извлекува воздухот, а потоа го става во висока -Парниот котел под притисок искористувајќи ги предностите на високата температура и високиот притисок за топење на преостанатата мала количина на воздух во облогата Спецификација Рамно ламинирано стакло Макс.големина:3000mm×1300mm Заоблено ламинирано стакло Заоблено калено лами...
 • Dupont овластен SGP Ламинирано стакло

  Dupont овластен SGP Ламинирано стакло

  Основни информации DuPont Sentry Glass Plus (SGP) е составен од цврст пластичен меѓуслоен композит кој е ламиниран помеѓу два слоја калено стакло.Ги проширува перформансите на ламинираното стакло надвор од сегашните технологии бидејќи меѓуслојот нуди пет пати поголема цврстина на кинење и 100 пати поголема цврстина од поконвенционалниот меѓуслој PVB.Карактеристика SGP (SentryGlas Plus) е јонски полимер од естер на етилен и метил киселина.Тој нуди повеќе предности во користењето на SGP како меѓуслоен материјал ...
 • Единици од стакло со изолација со ниска вредност

  Единици од стакло со изолација со ниска вредност

  Основни информации Стаклото со ниска емисија (или накратко ниско-Е стакло) може да ги направи домовите и зградите поудобни и енергетски поефикасни.На стаклото се нанесени микроскопски облоги од благородни метали како што е среброто, кое потоа ја рефлектира сончевата топлина.Во исто време, стаклото со низок Е овозможува оптимална количина на природна светлина низ прозорецот.Кога повеќе лити стакло се вградени во изолационите стаклени единици (IGU), создавајќи јаз меѓу стаклата, IGU ги изолираат зградите и домовите.Реклама...
 • Калено стакло

  Калено стакло

  Основни информации Каленото стакло е еден вид безбедно стакло што се произведува со загревање на рамното стакло до неговата точка на омекнување.Потоа на неговата површина се формира притисокот на притисок и наеднаш се лади површината рамномерно, така што напрегањето на притисок повторно се дистрибуира на стаклената површина додека напрегањето на затегнување постои на централниот слој на стаклото.Напрегањето на затегнување предизвикано од надворешниот притисок е противтежно со силниот притисок на притисок.Како резултат на тоа, безбедносните перформанси на стаклото се зголемуваат...
 • Фасадно/завесно стакло

  Фасадно/завесно стакло

  Основни информации Изработени до совршенство стаклени завеси и фасади Што гледате кога ќе излезете и ќе погледнете наоколу?Висококатници!Тие се расфрлани насекаде, и има нешто што го одзема здивот во нив.Нивниот неверојатен изглед е засилен со завесни стаклени ѕидови кои додаваат софистициран допир на нивниот современ изглед.Тоа е она што ние, во Yongyu Glass, се стремиме да го обезбедиме во секое парче од нашите производи.Други предности Нашите стаклени фасади и завесни ѕидови доаѓаат во многу...