Uiga ma le faʻaogaina o le fausaga o tioata foliga U

U-tioata o se ituaiga fou o tioata faʻataʻitaʻiga fale, ma e naʻo le 40 tausaga na faʻaaogaina i fafo.O le gaosiga ma le faʻaogaina o le U-glass i Saina ua faʻasolosolo faʻalauiloa i tausaga talu ai nei.U-tioata e gaosia e ala i le oomi ma faʻalautele aʻo leʻi faia, ma o le koluse o loʻo i foliga o le "U", o lea ua faaigoa ai U-tioata.

U-ituaiga tioata fa'avasegaina:

1. E tusa ai ma le faʻavasegaina o lanu: e leai se lanu ma lanu taʻitasi.O le tioata lanu U-foliga e faʻafefe ma ufiufi.
2. E tusa ai ma le faʻavasegaina o mata tioata: lamolemole ma leai se mamanu.
3. E tusa ai ma le faʻavasegaina o le malosi tioata: ituaiga masani, faʻamalosi, ata tifaga, faʻapipiʻi faʻapipiʻi, faʻamalosi ata, ma isi.

Fa'apipi'i mana'oga o le fau U fa'atusa tioata

1. Faʻamaufaʻailoga faʻamau: faʻamatalaga alumini poʻo isi faʻamatalaga uʻamea e tatau ona faʻapipiʻi i luga o le fale ma faʻamau uʻamea uʻamea poʻo rivets, ma o le mea faʻavaa e tatau ona faʻamausaliina ma le puipui poʻo le tatalaina o le fale, e le itiiti ifo i le 2 tulaga faʻamau i le mita laina.

2. Fa'aata i totonu o le fa'avaa: fa'amama le pito i totonu o le tioata fa'atusa U, fa'aofi i totonu o le fa'avaa, tipi le vaega palasitika puipui i le umi tutusa ma tu'u i totonu o le fa'avaa mautu.

3. A faʻapipiʻi le tioata U-foliga i vaega mulimuli e tolu, muamua tuʻu ni fasi tioata se lua i totonu o le faʻavaa, ona faʻamaufaʻailoga lea i le fasi tioata lona tolu;Afai o le lautele o totoe o le pu e le mafai ona tuʻuina i totonu o le tioata atoa, e mafai ona tipi le tioata U-foliga i le itu umi e fetaui ma le lautele o totoe, ma e tatau ona faʻapipiʻi muamua le tioata tipi.

4. O le va i le va o matatioata foliga U e tatau ona fetuunai e tusa ai ma le vevela pe a faateleina le eseesega o le vevela;

5. Pe a sili atu i le 2m le lautele faalava o le tioata foliga U, e mafai ona 3mm le eseesega faalava o le sui transverse;A oʻo i le maualuga e le sili atu i le 5m, o le faʻaogaina o le faʻavaa o le faʻavaa e faʻatagaina e 5mm;Afai e le sili atu i le 6m le maualuga, o le faʻafefe o le sima o le sui e faʻatagaina e 8mm;

6. O le va i le va o le faʻavaa ma le tioata foliga U e tatau ona faʻatumu i se paʻu elasiti, ma o le faʻafesoʻotaʻi i le va o le paʻu ma le tioata ma le faʻavaa e le tatau ona itiiti ifo i le 12mm;


Taimi meli: Apr-26-2021